de ce?

Lumea vede bine ceea ce esti pe dinafara, dar putini vad ceea ce esti pe dinauntru, iar cei putini nu indraznesc sa contrazica opinia multimii-Machiavelli

smile

Ion si Maria, noaptea in pat.
-Ioane, dormi?
-Nu.
-Ma iubesti?
-Dorm.

sâmbătă, 14 iunie 2008

de la dyo adunate.sa ne uitam la nietzsche. La supraom

Nietzsche prefera termenul de senzualitate, care in mare inseamna acelasi lucru, incredere in senzatii in simturi. Nietzsche opunea in filosofie senzualitatea ratiunii. Filosofii care se incredeau in puterea ratiunii erau priviti drept mumii.. Omul lui Nitezsche desi nu nietzscheean, era omul sarbatorilor dionysiace,omul care se lasa prada senzatiilor, desfraului, orgiei...Astfel dorinta de putere este de natura empirica, un concept ce trebuie interiorizat si carein final iti asigura libertatea deplina. cine e dyonisos? omul senzualitatii.

Un comentariu:

Desene Animate spunea...

fix nu-i asa. desi pare un paradox nietzche a rationalizat ideea de dyonisos, a incercat transformarea acestuia in ceva pur uman-cand avem de-a face de fapt cu un sublim zeu. el (nietzsche) ne lasand sa mai transpara decat crampeie de adevar din realitatea magica a ceea ce a insemnat o energie pura si elevata a iubirii si erotismului rafinat. dar nietzche are scuze, pe cat de genial parea a fi pe atat de tare se adancea in nebunie. insa noi ce scuza avem atunci cand preluam ceva fara ca in prealabil sa-i cercetam amanuntit toate aspectele. ne-am inchis proprii ochi si vedem doar prin cei ai lui nietzche@co.?
Cu drag,
un prieten care vrea sa stralucesti :-*